lovgrenskalivet.blogg.se

Lövgrenska Livet med Jakt, Natur och Familj! Vi är ett par födda år 1975. Tanken med denna blogg, är att använda den som en dagbok. Skriva ner händelser och andra upplevelser som gör vårt liv lite rikare. Vi som har detta liv tillsammans, heter Tony och Viktoria. Två stycken före detta "vilsna" själar, som äntligen har hittat hem och även våra rätta element. Likasinnade själar, som brinner för naturens tillgångar. Vi två, är familjen stöttepelare. Robusta, stadiga och med hjärtan av guld. Lär er att känna oss genom denna blogg! Följ med oss på vår vandring genom livets alla upplevelser...

Mycket på G!

Publicerad 2014-12-08 14:56:23 i Allmänt,

 
Andra advent har precis farit förbi och julen kommer med stormsteg. Något jag verkligen ser fram emot. Julen är min tid. Älskar tomtar och allehanda julsaker och textiler. För mig är julen en glädjens tid med mycket värme och mys. Känner inte alls den stressen som människor oftast pratar om. Det är ju vad man gör det till. Och det är en tid att njuta utav. I år ska vi även komma i väg på julotta för första gången, ska bli riktigt trevligt. Har dock ej bestämt var vi ska åka än då det finns flera alternativ. Får höra vad folket här i bygden rekommenderar. Ett ställe vi tänkt är det mysiga Värmskog, men vet dock inte än om de arrangerar julotta. Men det ger sig väll snart.
 
Håller även på att installerar jul i vårt nyrenoverade vardagsrum. Som fått tapeter med fondvägg, färg i taket och nytt härligt golv. Tack Greger och Simone =). Blev riktigt lyckat, som att komma till ett helt nytt utrymme. Har stått och strukit alla våra juldukar nu som kommer snart att läggas på.
Där kommer vi fira många timmar av julen och ny året. På nyåret kommer även mina tre barn upp och firar =) hoppas på lite snö tills dess.
 
Håller även på med att skriva min första bok som kommer att handla om jakt. Mycket av mina egna eskapader som hänt sen slutet av 80-talet. Kommer även in en del helt egna funderingar och betänkligheter om då, nu och framtiden. Försöker även få in en del bilder då jag även är amatör naturfotograf.
Skrivandet är något som följt med mig sen unga år. Och något jag nu efter mångas påtryckningar äntligen överför till en första bok. Det kommer även flera allt eftersom tiden går och man utvecklas med mera intryck efter vägen.
Min nästa bok kommer förmodligen bli en ren dikt bok. Då det är något jag skrivit mycket. Tyvärr har jag aldrig sparat det materialet. Dock hade jag två dikter med i en dikt antalogi där alla författare var från vårt kära Värmland.
Och en av dikterna fick jag vara med och läsa upp i Karlstad när boken lanserades.
En annan dikt skrev jag om Eda Skans mellan Charlottenberg och Åmotfors och läste upp på en frilufts gudstjänst på just Eda Skans. Den hänger nu uppsatt på Eda Skans Museum. En riktig rolig och uppskattande grej. Fick i samband med det även en pratstund med historikern Herman Lindqvist.
 
Men under julen nu får bok skrivandet ligga nere lite och inhämta ny inspiration.
 
Och snart är det valtider igen då.. Jag kommer inte ändra på min röst utan lägga den på Centern! Jo, jag har inga problem att säga vad jag röstar på. Jag är bara den jag är och stolt över det.
 
Till sist vill jag passa på att tacka alla som följer oss på våran blogg. Där mycket handlar och kommer att handla om jakt, natur och familjeliv.
Till er som tar illa åt sig vad vi skriver och dömmer, behöver absolut inte läsa. Det är ett demokratiskt land där vi skriver om händelser och funderingar i Vårt liv. Vi är absolut inga otrevliga människor. Vi har varma hjärtan och är sympatiska. Vi dömmer inte folk oavsett om de är rika eller fattiga. Alla har de sina goda sidor. Dock vill jag poängtera. Vi accepterar inte när någon vill sätta sig över oss! Det vill jag vara tydlig med! För vi sätter oss inte över någon annan. Vill bara påpeka detta så inte folk går runt och tror att vi går runt och tycker illa om var och en. För så är inte fallet. Som sagt, accepterar bara inte när någon sätter sig över oss! Och här i bygderna har vi i stort bara träffat trevliga och välkomnande människor. Och det är mycket värt. Speciellt eftersom mina rötter är här ifrån sen lång tid tillbaka. Till och med min far bodde på "Gata" hos Friden och Frida när han var liten grabb på 40-talet. Stort.
 
Ta hand om er där ute och stressa inte i jul utan njut med familjen och släktet. Vi är snart till baks med nya inlägg.
 
//Lövgrenska Livet Jakt & Natur Tony Lövgren

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela