lovgrenskalivet.blogg.se

Lövgrenska Livet med Jakt, Natur och Familj! Vi är ett par födda år 1975. Tanken med denna blogg, är att använda den som en dagbok. Skriva ner händelser och andra upplevelser som gör vårt liv lite rikare. Vi som har detta liv tillsammans, heter Tony och Viktoria. Två stycken före detta "vilsna" själar, som äntligen har hittat hem och även våra rätta element. Likasinnade själar, som brinner för naturens tillgångar. Vi två, är familjen stöttepelare. Robusta, stadiga och med hjärtan av guld. Lär er att känna oss genom denna blogg! Följ med oss på vår vandring genom livets alla upplevelser...

Drömmar!

Publicerad 2015-04-19 18:56:51 i Allmänt,

Livet består av massa olika drömmar hos flera utav oss. Vissa blir uppfyllda, andra består och förbliver just en dröm. Vad de handlar om är individuellt väldigt olika. För många är det den där drömvinsten på lotto, för andra kanske en bättre bil. Finns nog inget stopp för vad en dröm kan bestå utav.
 
Jag kommer nu upp i en fantastisk ålder på 40. Det är lite nu jag måste börja ta tag i en del av de drömmar jag har. Tiden och därmed livet försvinner i en rasande fart. Och endast jag själv är i bestånd till att kunna försöka förverkliga dem, drömmarna.
Den tydligaste och mest efterlängtade dröm jag har just nu i detta nu, är faktiskt något så vackert som fjällvandring!! Det har alltid varit en dröm för mig. Och det är nu jag kan göra nåt. Och det ska ske. Verkligen. Har en målbild av att det kan ske i Augusti detta år. Ja, det nästan måste ske. Och det som hägrar först är att få ta del av Kungsleden. En led jag och min fru symboliskt stöttat och köpt 2 meter för en total summa utav 50 kr.
Och även att få bestiga Sveriges i dag högsta topp, Kebnekaises syd topp! Vilket äventyr.
 
Finge jag välja skulle jag ha ett boende i fjällmiljö. Finns inget så vackert som de svenska fjällen och Sareks Nationalpark! Men ett boende i fjällterräng förblir sannolikt mest en dröm.
 
Även andra av Sveriges alla leder kommer jag nu att pröva på. Här i Värmland ska jag och min fru vandra Silverleden i Värmskog på 8,6 km. Vi har vandrat en kort bit redan av den när vi besökte silvergruvorna förra sommaren. Ett annat och det mest kända stället i Värmland att vandra i, är ju Glaskogens naturreservat. Som har ett ledsystem på sammanlagt 300 km! På vissa ställen efter den leden ska det vara som att vandra i Lappland.
 
För två veckor sen gjorde vi en total vandring på Bergs klätt naturreservat utanför Arvika på ca 6km totalt. Det är en fantastisk halv ö att vara på. Rekreation delux. Ett ställe som jag rekommenderar för er som är intresserad av Bronsåldern. Det finns massa gravrösen där, och ett för Värmland mycket sällsynt långröse. Vi gjorde under denna dag en film dokumentär på 55 minuter som finns på you tube. Sök Bergs klätt  eller Tony Lövgren!
 
Som sagt, drömmar. Försök att uppnå några. Viktigt i slutändan av vårt liv att ha fått med oss minnen från dessa. En dröm förblir en dröm om det bara är det du tillåter.
 
Med små medel kan man uppnå väldigt mycket. Ögon och öron kan få just dig att uppleva mer än du trodde var sant, bara du lyssnar och ser!! Prova på det!
 
// Lövgrenska Livet Jakt & Natur Tony Lövgren
 
Bilder på rådjur från Hultet. Sista bilden från Bergsklätt med vy över Älgåfjorden, en del av Glafsfjorden.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela